• Partner links

  • Jak si vybavit koupelnu?


    Posted On Čvc 6 2020 by

    Koupelna je místo, které již dávno neslouží pouze pro hygienu. Je to místo, kam si mnozí z nás chodí odpočinout a relaxovat. Také by podle toho měla být náležitě vybavená. Odborníci, kteří pracují pro koupelnové studio, Vám velmi rádi poradí, na co si dát pozor a na co nezapomenout.

    moderní koupelna

    Základ tvoří obklady a dlažba

    Obklady do koupelny a dlažba jsou první, co musíte vybrat. Vzhledem k tomu, že jejich výměna je záležitost velmi náročná, je potřeba dobře zvážit, jaký typ zvolíte.
    Vybírat můžete ze dvou základních variant – glazované nebo neglazované.
    Pokud patříte mezi zastánce přírodních odstínů, pak jsou pro vás jasnou volbou dlaždice neglazované. Nevýhodou je jejich citlivost na skvrny a vlhkost. Glazované však nabízejí více výhod. Patří mezi ně odolnost chemická i mechanická a také individuální vzhled.
    Dalším faktorem je umístění. Dlaždice na stěnu mají jiné vlastnosti než ty, které se pokládají na podlahu. Podlahová dlažba musí být mnohem odolnější, voděodolná, a především bezpečná pro chůzi.

    Koupelnový nábytek je nejen doplněk, ale i praktický pomocník

    Vzhledem k tomu, že koupelna je místnost s extrémními podmínkami, je potřeba jim uzpůsobit také nábytek, který zde bude neustále v kontaktu s vlhkem a párou. Velkou roli při jeho výběru hraje především vhodný materiál a jeho povrchová úprava. Nejčastěji se používá přírodní dřevo, dýha nebo laminát ošetřené lakem či mořidlem jako ochrannou vrstvou a následně se pak používají speciální druhy vosků, laků či lazur.

    moderní návrh koupelny

    Chcete-li vidět, jak bude vaše koupelna vypadat v reálu, oslovte některé z koupelnových studií, které vám připraví návrh koupelny dle vašich potřeb a požadavků. Mezi takové patří SOFI design. Působí na trhu již dlouhou dobu, což se odráží i ve zkušenostech, které zaměstnanci studia využívají nejen pro návrhy. Díky 3D vizualizacím bude vaše koupelna dokonalá.


    Jak bude reklama vypadat?
    -
    Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
    Zobrazit formulář pro nákup

    Last Updated on: 21 listopadu, 2023 at 11:09 pm, by


    Written by devene